Грета Тунберг получи удар под кръста.Министерството на образованието на Израел взе решение

...
Грета Тунберг получи удар под кръста.Министерството на образованието на Израел взе решение
Коментари Харесай

Израел зачеркна Грета Тунберг от учебниците

Грета Тунберг получи удар под кръста.

Министерството на образованието на Израел взе решение за унищожаване на учебните материали, в които се загатва шведската екоактивистка Грета Тунберг, оповестява порталът Ynet, като разяснява, че повода е позицията ѝ в поддръжка на палестинците и Ивицата Газа, предаде Фокус.

" Тази позиция я лишава от правото да бъде образец във връзка с морални и просветителни полезности и тя към този момент не може да служи като модел за подражателство и обучение за израелските възпитаници “, се споделя в известие от ведомството, представено от медията.

Миналия петък Тунберг обществено се изрече в поддръжка на палестинците и организира протест в поддръжка на Палестина и Ивицата Газа. На страницата си в обществената мрежа Х (преди Twitter) тя изрази мнение, че " светът би трябвало да се изкаже и да призове за неотложно преустановяване на огъня, правдивост и независимост за палестинците и всички наранени цивилни " след ескалацията на обстановката в Ивицата Газа.

През 2023 година Грета Тунберг и нейното придвижване Fridays for Future бяха номинирани за Нобелова награда за мир за четвърти път. Тунберг стана известна след речта си в Организация на обединените нации през септември 2019 година, която провокира огромен публичен отзив. На срещата на върха за климата активистката укори международните водачи, че не вършат задоволително за битка със замърсяването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР